Achtergrond vvvoisterwijk

Morgenrood

Hotels en B&B:

Natuurvriendenhuis Morgenrood is een doe-het-zelfhotel middenin het bos. Je huurt een of meerdere kamers en maakt gratis gebruik van de gemeenschappelijke faciliteiten: groepskeuken, eetzaal, lees- en tv-kamer, terrassen, sport- en speelvelden. Er zijn 40 tweepersoonskamers, waarvan een deel geschakeld is door een tussendeur, voor gezinnen met kinderen. De accommodatie is volledig rolstoeltoegankelijk en -vriendelijk.
Bij de receptie vindt u toeristische informatie en er zijn fietsen te huur. Er is gratis wifi op het hele terrein. In de directe omgeving zijn veel horecagelegenheden.
Rond het huis ligt een groot en rustig kampeerterrein, van alle faciliteiten voorzien. Morgenrood heeft rechtstreeks toegang tot de Kampina. Morgenrood is een NIVON-accommodatie en wordt volledig gerund door vrijwilligers. Leden van het NIVON krijgen korting. Niet-leden zijn evengoed hartelijk welkom. Zie www.nivonmorgenrood.nl

Groepsaccommodaties:

Natuurvriendenhuis Morgenrood is als groepsaccommodatie in zijn geheel of gedeeltelijk te huur voor familieweekenden, reünies, schoolwerkweken, etc. Het is een doe-het-zelfaccommodatie middenin het bos, met in totaal 40, deels geschakelde  tweepersoonskamers, een grote gezamenlijke keuken, een professionele keuken voor groepen, eetzaal, lees- en tv-kamer, terrassen, sport- en speelvelden en een natuurkampeerterrein in het bos. De accommodatie is rolstoeltoegankelijk en -vriendelijk.
Rond het huis ligt een groot en rustig kampeerterrein, dat van alle faciliteiten is voorzien. Morgenrood heeft rechtstreeks toegang tot de Kampina. Bij de receptie vindt u toeristische informatie en er zijn fietsen te huur. Gratis wifi in huis en op het hele terrein. Natuurzwembad Het Staalbergven ligt op 1,5 km.

Campings:

Morgenrood is een rustig, ruim en speels opgezet kampeerterrein, verspreid over het bos en enkele open velden, met 75 kampeerplaatsen, waarvan ruim de helft met elektra-aansluiting. Het terrein is toegankelijk voor tenten, campers en caravans. Honden zijn op een deel van de camping, mits aangelijnd, welkom. Een deel van het terrein is gereserveerd voor leden van de Stichting Natuurkampeerterreinen (Het Groene Boekje) of van het NIVON.
Morgenrood is het hele jaar geopend. Winterkampeerders kunnen gebruik maken van verwarmd sanitair in het natuurvriendenhuis. Er is een beperkt aantal seizoenplaatsen beschikbaar. Op het terrein zijn verschillende grasvelden met speelattributen voor kleine kinderen, een sportveld, jeu de boules baan en een barbecue- en kampvuurplaats.
Op het terrein staat ook het Natuurvriendenhuis Morgenrood, een doe-het-zelfhotel en tevens groepsaccommodatie, en er is een vakantiewoning voor maximaal 10 personen. Bij de receptie van het Natuurvriendenhuis staat een pc voor algemeen gebruik. Hier vind je ook toeristische informatie en er zijn o.a. routekaarten en versnaperingen te koop. Ook worden er fietsen verhuurd. Op het hele terrein is gratis WiFi-ontvangst.

Vakantiewoningen:

Klein Morgenrood is een eenvoudig vakantiehuis voor maximaal 10 personen, vrij en sfeervol gelegen op het kampeerterrein van Natuurvriendenhuis Morgenrood. Het huis is eenvoudig ingericht: een ruime huiskamer met een eet- en zitgedeelte, een compleet ingerichte keuken plus bijkeuken en een toilet- en doucheruimte. Buiten ligt een eigen terras met tuinmeubelen. Er zijn vier slaapkamers: twee op de begane grond en twee op de eerste verdieping. U kunt kampeermiddelen toevoegen rondom het huis.
Op het terrein van Morgenrood zijn sport- en speelvelden voor alle gasten en er is gratis WiFi-ontvangst. Bij de receptie van het natuurvriendenhuis staat een pc voor algemeen gebruik. Hier vind je ook toeristische informatie en er zijn o.a. routekaarten en versnaperingen te koop. Ook worden er fietsen verhuurd. Direct vanuit Morgenrood maak je prachtige tochten, te voet, per fiets of met de auto. Op 1,5 kilometer natuurzwembad Het Staalbergven en in de directe omgeving zijn veel horecagelegenheden.